Selecteer een pagina

ONS VERHAAL

Roots Radics Brewing Company is een kleine biologische brouwerij in Amsterdam, ontstaan ​​uit een ambachtelijk brouw familie, die haar wortels (Roots ) heeft in Suriname. De familie van de oprichter en eigenaar, Lloyd Held, begon meer dan 50 jaar geleden met het op kleine schaal brouwen van gemberbier (djiendja bierie een authentiek Surinaams gemberdrank) en verschillende gefermenteerde alcoholische dranken op basis van geheime familierecepten.
Heden ten dage brouwt Lloyd zowel in opdracht als onder eigen naam, kleine oplagen (batches van 100 en 200 liter) exotische en authentieke biologische bieren, frisdranken en sprankelende ciders in verschillende stijlen en smaken voor kenners, liefhebbers en nieuwsgierige drinkers die een premium biologisch bier, frisdrank of cider willen.
​​De naam van de brouwerij, bieren en overige dranken hebben allemaal hun oorsprong in de Afro/Surinaams en Caribische cultuur. Zo zijn de biologische bieren, frisdranken en ciders vernoemd naar bekende, stammen, spirituele of mythische figuren uit deze culturen zoals: Kromanti, Apinti, Kwaku en Sabakoe, met deze namen wilt Lloyd met trots zijn cultuur en en brouw traditie uitdragen.

Pin It on Pinterest

Share This